Bernstorfflund Allé 70 2920 Charlottenlund

Hvordan snakker jeg med mit barn om at vi skal på krisecenter?

Nedenfor er en lille guide til, hvordan du kan snakke med dit barn om, at I skal på krisecenter. I nogle tilfælde er der mulighed for at bruge lang tid på at forberede barnet og i nogle tilfælde er tiden knap. Samtalen kan sagtens foregå på vej til krisecenteret, hvis det først er hér, du har muligheden for at snakke sikkert med dit barn om, at I skal på krisecenter. Nedenfor har vi opstillet fire punkter du kan være opmærksom på, når du fortæller dit barn, at I skal på krisecenter.

tilbage

Sæt dig i barnets sted

Sæt dig i barnets sted og tænk over hvilke ord, du forestiller dig, ville være rare at høre for dit barn i denne situation.

Vær så ærlig som mulig

Vær så ærlig som mulig men tilpas dit sprog til barnet og dets alder. Det kan for eksempel være at fortælle det større barn: ”Vi skal flytte på noget, der hedder et krisecenter. Det er et sted, hvor de hjælper kvinder og børn”. Hvis barnet har spørgsmål, så prøv også at svar ærligt på spørgsmålet. Det er helt okay, at du ikke kan svare på alt hvad barnet spørger dig om og du kan sagtens sige: ”Jeg ved ikke så meget om det endnu, men jeg vil fortælle dig mere, når jeg ved mere”.

Fokuser på det du ved

Der er mange ukendte faktorer, både for dig og dit barn når I skal flytte på krisecenter. Fokuser derfor på det du ved og fortæl for eksempel både det lille og det store barn: ”Du skal være sammen med mor (og søskende)”, ”Jeg passer på dig”, ”Vi tager derhen i morgen”.

Tag ansvar for situationen

Forandringen og de ukendte faktorer kan skabe en usikkerhed i barnet og barnet har derfor brug for at mærke, at du har styr på situationen. Det er derfor vigtigt, at du tager lederskabet og ansvaret for situationen og derved står ved din beslutning. Involver barnet og giv tryghed ved at barnet kan mærke, at du har styr på det. For at skabe en ro hos barnet kan du fortælle barnet, så detaljeret som muligt, hvad planen er og hvad du har besluttet. Du kan for eksempel sige: ”Vi tager derhen i morgen”, ”I morgen når jeg henter dig fra skole tager vi toget hen til krisecenteret”, ”Jeg pakker din taske med tøj og legetøj”.

Translate »