Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med at komme eller bo krisecenter. Er der noget, du ikke kan finde svar på her, er du altid velkommen til at kontakte os.
Skal jeg bo i Gentofte Kommune?
Nej. Charlottenlund Krisecenter modtager borgere for hele landet.
Skal jeg bare møde op på krisecenteret?
Vi ønsker at give dig den bedst mulige hjælp, og derfor beder vi dig kontakte os på telefonnr. 69 16 26 66, hvis du har brug for at komme på krisecenter. Hvis vi i samråd med dig vurderer, at et krisecenterophold hos os er det rette tilbud til dig, vil vi invitere dig ind til en samtale på krisecenteret. Du er også velkommen til at ringe til os for råd og vejledning. Dette er helt uforpligtende og du har mulighed for at være anonym, hvis du ønsker det.
Koster det noget at bo på krisecenter?
Det er det offentlige, som betaler for dit ophold på Charlottenlund Krisecenter og derfor skal du som udgangspunkt ikke selv betale for at bo her. Kommunen kan kræve et mindre beløb (i 2021 var prisen 89 kr. pr. døgn) såfremt din økonomi kan bære det. Sammen med din kontaktperson på krisecenteret kan du ansøge om hel eller delvis fritagelse fra beløbet – kontakt os for mere information.
Hvad med mine børn?
Børn er velkommen på Charlottenlund Krisecenter og får deres egen kontaktperson mens I bor på krisecenteret. Læs mere om at have børn på krisecenteret her
Hvad skal jeg tage med?
Lad ikke tanken om at efterlade materielle ting holde dig tilbage fra at komme væk fra volden. På Charlottenlund Kvindekrisecenter hjælper vi dig med at komme på fode igen. Hvis du har tid og mulighed for at pakke en taske, anbefaler vi, at du tager følgende med:
- Tøj til dig og dine eventuelle børn
- Alle officielle papirer om dig selv og dine børn (hvis muligt): dåbsattest eller pas, immigrationspapirer, uddannelsespapirer mm NemID, sygesikring, kørekort
- Hævekort, penge
- Nøgler til dit hjem og evt. bil
- Medicin og evt. recepter
- Mobiltelefon, evt. tablets og oplader
- Lidt legetøj til børnene
- Ting der betyder noget for dig og/eller dine børn
Hvor længe kan jeg bo på krisecenteret?
Du kan bo på krisecenter lige så længe du har brug for det og vi sørger altid får at hjælpe dig videre, når du klar. Længden af opholdet afhænger af din specifikke situation. De fleste kvinder bor på krisecenter mellem 3 og 6 måneder.
Hvem gør rent?
Rengøring på krisecenteret er et fælles ansvar mellem dig, de øvrige kvinder og personalet. Du står selv for at rydde op efter dig selv og dine børn på dit værelse og samtlige fællesarealer.
Hvordan kommer jeg til at bo?
Du får dit eget værelse men deler toilet, bad og køkken med de andre kvinder. Læs mere om, hvordan det er at bo på krisecenter her
Skal jeg selv lave mad?
Ja, du køber ind og laver mad til dig selv og dine børn. Du har dit eget køleskab, køkkenskuffe og fryseskuffe, og der er opvaskemaskine som du selv fylder og tømmer sammen med de andre kvinder. Da I er flere der deler køkkenet, er det naturligvis også vigtigt, du efterlader det rent og ryddeligt, ligesom du også selv ønsker at modtage det.
Hvor ligger den nærmeste station og indkøbsmuligheder?
Krisecenteret ligger 2,3 km fra Gentofte station, 2,3 km fra Charlottenlund station og 800 m fra busstoppestedet Dalvej (Solbakkevej). Der er 1,8 til de nærmeste indkøbsmuligheder. Vi har trækvogne samt cykler og barnesæder man kan låne på krisecenteret. Det tager ca. 30-50 min at komme fra krisecenteret til hovedbanegården med offentlig transport og ca. 25 min i bil.
Hvad med mit kæledyr?
Det er ikke tilladt at have dyr på krisecenteret. Vi har en aftale med Dyrenes beskyttelse, hvor kæledyr kan passes mens du er på krisecenter.
Hvem skal jeg fortælle hvor jeg er?
Jo færre, der ved hvor du opholder dig, jo bedre – både for din egen og dine pårørendes sikkerhed. Har du brug for hjælp til for eksempel at blive kørt til krisecenteret, så få hjælp af nogen, du stoler på. Når du bor på krisecenteret, vil personalet guide dig i forhold til din specifikke situation og hvem du bør fortælle hvor du opholder dig. Læs mere omkring sikkerhed her (Link).
Skal jeg kontakte kommunen?
Du behøver ikke kontakte kommunen inden du tager ophold på krisecenteret. Når du bor på krisecenteret, vil din kontaktperson tage kontakt til kommunen og derefter støtte og vejlede dig i samarbejdet med kommunen.
Hvad med mit arbejde/studie?
Det er forskelligt fra situation til situation, om det er muligt og en god idé at beholde sit arbejde eller studie. Er voldsudøver opsøgende på dit arbejde eller studie kan det være en god idé at finde et andet. Er du af sikkerhedsmæssige årsager nødsaget til at flytte langt væk fra dit arbejde eller studie, kan det også være nødvendigt at finde et andet. I mange tilfælde, kan det være en god idé at tage fri fra sit arbejde eller studie i den første periode af krisecenteropholdet. Din kontaktperson på krisecenteret vil hjælp dig med at finde den løsning, som passer bedst i din specifikke situation.
Hvad med mit barns institution og/eller skole?
Det kan, i nogle tilfælde, af sikkerhedsmæssige årsager, være nødvendigt at skifte institution eller skole. Beslutningen om dette vil du få hjælp til at tage, af dit barns kontaktperson på krisecenteret og hvis dit barn skal skifte institution, vil dit barns kontaktperson ligeledes hjælpe dig med det. Læs mere her.
Kan jeg komme på akutboliglisten i Gentofte eller Københavns kommune?
Du kan som udgangspunkt kun komme på akutboliglisten i den kommune du kommer fra.
Må jeg have gæster på besøg når jeg bor på krisecenter?
Det er tilladt at have gæster på besøg på krisecenteret. Når du har gæster, er de dit ansvar og vi forventer, at I rydder op efter jer selv og har respekt for de andre kvinder og børn i huset. Gæster må være i huset til kl. 22.
Hvad hvis jeg/min familie får hjælp i forvejen?
Hvis der allerede er foranstaltninger i hjemmet i forhold til familien, skal du oplyse dette, så det kan indgå i vurderingen af, hvorvidt krisecentret er det rette tilbud til dig, eller hvad vi skal være særlig opmærksom på i forhold til familien under opholdet.
Hvad fortæller krisecenteret videre?
Alle medarbejdere, frivillige og beboere på Charlottenlund Krisecenter har tavshedspligt hvilket vil sige, at det ikke er tilladt at videregive information om andre. Når du flytter ind på krisecenteret, vil du sammen med en medarbejder udfylde en samtykkeerklæring, hvor du selv vælger hvem krisecenteret må videregive information om dig til. Det kan for eksempel være din kommune, som vi informerer om, at du har taget ophold på krisecenter, således, at de kan betale for dit ophold og hjælpe dig videre.
Kan jeg være anonym?
Du har mulighed for at være anonym mens du bor på krisecenter.
Er der mænd på Charlottenlund Krisecenter?
På Charlottenlund Krisecenter er der både mænd og kvinder ansat. Der kan også være mandlige håndværkere i huset, ligesom der kan være mandlige gæster.
Skal jeg politianmelde?
Det er ikke et krav, at du politianmelder den vold du har været udsat for, for at komme på krisecenter. Ønsker du at anmelde volden vil vi hjælpe dig med dette.
Kan/skal mine børn have samvær med deres far, mens vi bor på krisecenter?
Dine børn kan sagtens have samvær med deres far mens I bor på krisecenter, men det er ikke et krav. Du får mulighed for, at få hjælp og vejledning fra din kontaktperson på krisecenteret til at tage stilling til om, hvor og hvordan dine børn kan/skal have samvær med deres far, både mens i bor på krisecenteret og efterfølgende.
Jeg har boet på krisecenter før – kan jeg komme igen?
Du kan godt komme på krisecenter mere end én gang. Vi vil spørge ind til hvordan dit tidligere krisecenterophold for at være sikre på, at det er den bedste løsning for dig at komme på krisecenter igen.
Skal jeg fortælle alt hvad der er sket?
Når du kontakter krisecenteret, vil vi spørge dig ind til den vold du har været udsat for, for at have de bedste forudsætninger for at tilbyde dig den rette hjælp. Du fortjener den bedste hjælp og støtte til at komme videre i dit liv og jo mere vi ved om dig og din situation, jo bedre kan vi hjælpe dig. Mange, som har været udsat for vold oplever, at det er svært at tale om det, de har været udsat for. I nogle tilfælde har volden isoleret dem og de føler skam ved at tale om hvad der er sket eller tror, at ingen vil kunne forstå dem eller sætte sig ind i, hvad der er sket. I andre tilfælde har de et stort behov for at fortælle hvad der er sket. På Charlottenlund Krisecenter hjælper vi dig til at du får magten tilbage over din egen historie.
Hvad sker der hvis voldsudøver finder ud af hvor jeg opholder mig?
Hvis voldsudøver finder ud af hvor du opholder dig, hjælper vi dig med at finde et andet krisecenter, du kan være på. Vi er på Charlottenlund Krisecenter meget opmærksomme på din sikkerhed og henviser blandt andet til, at du er opmærksom på at du ikke bliver sporet, når du kommer på krisecenteret. Læs mere omkring sikkerhed her (Link).