Bernstorfflund Allé 70 2920 Charlottenlund
+45 69162666
kontakt@clkc.dk

Er du udsat for vold

Er du udsat for vold?

Hvis du er udsat for vold, har du ifølge loven ret til at komme på krisecenter. Men for nogen kan det være svært at føle sig sikker på, at det man bliver udsat for, er vold. Der findes flere forskellige former for vold og det er sjældent kun én form, man bliver udsat for.

Hvis du er udsat for vold, kan frit kontakte det krisecenter, du ønsker at bo på. Du behøver ingen henvisning og du behøver ikke henvende dig til en forvaltning eller andre myndigheder først. Det er heller ikke et krav, at du har politianmeldt volden.

Når man bliver udsat for gentagende vold, bliver ens grænser rykket og det kan derfor være svært at føle sig sikker på, om det man bliver udsat for, er vold. Når man er udsat for vold, bruger man ofte en række strategier, for at kunne leve (og nogle gange overleve) i relationen. Det kan for eksempel være, at man negligerer eller fornægter volden og man kan blive i tvivl om, om man selv har været med til at fremprovokere volden. Er du i tvivl om, om du bliver udsat for vold, kan du spørge dig selv, om du ville synes det var vold, hvis nogen behandlede din mor, søster, datter eller veninde, sådan som du bliver behandlet? På ’Lev Uden Volds’ hjemmeside kan du tage en test, der kan give dig klarhed i forhold til, om du er udsat for vold – find testen her Test om psykisk vold: Lever du i et sundt parforhold? (levudenvold.dk). Du er også altid velkommen til at ringe til os på Charlottenlund Krisecenter på tlf. 69 16 26 66. Vi kan hjælpe dig til at finde ud af, om du er udsat for vold og om et krisecenter ophold kunne være en mulighed for dig.

De fleste, som har været udsat for vold, har været udsat for mere end én form for vold. De forskellige voldsformer er fysisk vold, psykisk vold, seksualiseret vold, materiel vold, økonomisk vold, stalking, digital vold og trusler om vold. Læs mere om de forskellige former for vold hos “Lev Uden Vold” her: Former for vold (levudenvold.dk).

Målgruppe/uden for målgruppe

På Charlottenlund Krisecenter modtager vi kvinder og deres medfølgende børn, der har været udsatte for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Hvis du har børn med på krisecenteret, skal du selv kunne tage vare på dem. Du skal være opmærksom på, at alle faciliteter ligger på 1. og 2. sal og vi ingen elevator har.


Vi modtager ikke kvinder, der har et aktuelt misbrug af alkohol eller euforiserende stoffer eller har en ubehandlet psykiatrisk lidelse eller svær personlighedsforstyrrelse. Det er der andre krisecenter som er specialiseret indenfor, og vi henviser dig gerne videre så du kommer til det rigtige tilbud, som evner at giver dig den nødvendige hjælp. Hvis du er i tvivl, så kontakt os på tlf. 69 16 26 66.

Translate »