Bernstorfflund Allé 70 2920 Charlottenlund

Er du udsat for vold?

Hvis du er udsat for vold, har du ifølge loven ret til at komme på krisecenter. Men det kan være svært at føle sig sikker på, at det man bliver udsat for, er vold. Er du i tvivl er du altid velkommen til at ringe til os på 69 16 26 66.

Du har ret til at komme på Krisecenter

Hvis du er udsat for vold, har du ifølge loven ret til at komme på krisecenter. Men det kan være svært at føle sig sikker på, at det man bliver udsat for, er vold. Er du i tvivl er du altid velkommen til at ringe til os på 69 16 26 66.

Hvis du er udsat for vold, kan du frit kontakte det krisecenter, du ønsker at bo på. Du behøver ingen henvisning og du behøver ikke henvende dig til en forvaltning eller andre myndigheder først. Det er heller ikke et krav, at du har politianmeldt volden. De fleste, som har været udsat for vold, har været udsat for mere end én form for vold. De forskellige voldsformer er fysisk vold, psykisk vold, seksualiseret vold, materiel vold, økonomisk vold, stalking, digital vold og trusler om vold. Læs mere om de forskellige former for vold hos Lev Uden Vold her

Voldsspiralen

Når man bliver udsat for vold, bliver ens grænser rykket og det kan derfor være svært at føle sig sikker på, om det man bliver udsat for, er vold.

Når man er udsat for vold, bruger man ofte en række strategier, for at kunne leve (og nogle gange overleve) i den voldelige relation. Det kan for eksempel være, at man negligerer eller fornægter volden og man kan blive i tvivl om, om man selv har været med til at fremprovokere volden. Dette kan beskrives som en voldsspiral, som er illustreret ovenfor. Her bliver grænserne for, hvad der er normalt, gradvist rykket og det kan være vanskeligt at skelne mellem hvad der er normalt og hvad der ikke er (Lundgren, 2004). Volden bliver på den måde brugt som et værktøj til at få magt og kontrol over en. Andre strategier, der kan bruges til at få magt over en er, at man bliver isoleret fra sin familie og venner og at voldsudøver veksler mellem kærlighed og vold i relationen.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, om du bliver udsat for vold, kan du spørge dig selv, om du ville synes det var vold, hvis nogen behandlede din mor, søster, datter eller veninde, sådan som du bliver behandlet? På ’Lev Uden Volds’ hjemmeside kan du tage en test, der kan give dig klarhed i forhold til, om du er udsat for vold – find testen her .

Du er også altid velkommen til at ringe til os på Charlottenlund Krisecenter på tlf. 69 16 26 66. Vi kan hjælpe dig til at finde ud af, om et krisecenterophold kunne være en mulighed for dig.

 På Charlottenlund Krisecenter tilbyder vi ophold til kvinder og deres medfølgende børn, der har været udsatte for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Hvis du har børn med på krisecenteret, skal du selv kunne tage vare på dem. Du skal være opmærksom på, at alle faciliteter ligger på 1. og 2. sal og vi ikke har elevator. Vi modtager ikke kvinder, der har et aktuelt misbrug af alkohol eller euforiserende stoffer eller har en ubehandlet psykiatrisk lidelse eller svær personlighedsforstyrrelse. Det er der andre krisecenter som er specialiseret indenfor, og vi henviser dig gerne videre så du kommer til det rigtige tilbud, som evner at giver dig den nødvendige hjælp. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte os på tlf. 69 16 26 66 eller Lev Uden Vold på 1888

Hvem kan bo hos os?

På Charlottenlund Krisecenter tilbyder vi ophold til kvinder og deres medfølgende børn, der har været udsatte for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Hvis du har børn med på krisecenteret, skal du selv kunne tage vare på dem. Du skal være opmærksom på, at alle faciliteter ligger på 1. og 2 sal og vi ikke har elevator.

Vi modtager ikke kvinder, der har et aktuelt misbrug af alkohol eller euforiserende stoffer eller har en ubehandlet psykiatrisk lidelse eller svær personlighedsforstyrrelse. Det er der andre krisecenter som er specialiceret indenfor, og vi henviser dig gerne videre så du kommer til det rigtige tilbud, som evner at give dig den nødvendige hjælp. Hvis du er i tvivl, så kan du kontakte os på tlf. 69162666 eller Lev Uden Vold på 1888.
Translate »