Bernstorfflund Allé 70 2920 Charlottenlund

Sikkerhed

Allerede inden du tager afsted til krisecenteret første gang, er der en række sikkerhedsforanstaltninger, du bør overveje. Du kan altid ringe på 69 16 26 66 og få hjælp af os, til at lave en sikker plan for at komme væk. Når du bor på krisecenteret, vil vi sammen med dig løbende lave en sikkerhedsvurdering.

Sikkerhed

På Charlottenlund Krisecenter er vi meget opmærksomme på din og hele husets sikkerhed. I de fleste tilfælde er det vigtigt, at voldsudøver ikke kan opsøge dig, og derfor ikke ved hvor du er taget hen.

Når du tager til krisecenteret den første gang er der derfor nogle sikkerhedsforanstaltninger, som vi anbefaler du følger for at sikre din egen og krisecenterets sikkerhed.

Jo færre der ved hvor du opholder dig, jo bedre – både for din egen og dine pårørendes sikkerhed

Hvis du har børn

Inden i tager afsted til krisecenteret anbefaler vi, at du sikrer dig at I heller ikke bliver sporet via dine børns tablet, telefon, computer o. lign. For jeres egen sikkerheds skyld, kan det være en god idé at du snakker med dine børn om, hvem I fortæller hvor I skal hen. Det kan for eksempel være, at børnene guides i, at de ikke skal fortælle deres far hvor I opholder jer.

Transport til krisecenter

Når du tager afsted til krisecenteret, anbefaler vi, at du, uanset hvordan du kommer til krisecenteret, er opmærksom på, at der ikke er nogen, der følger efter dig. Bliver du forfulgt kan du kontakte krisecenteret eller politiet.

• Egen bil: Har du den mindste mistanke om, at din bil bliver sporet, anbefaler vi, at du ikke tager bilen til krisecenteret. Tager du alligevel bilen anbefaler vi, at du kører forbi en mekaniker og får tjekket, om der er en sporingsenhed på din bil. Vi opfordrer også til, at du parkerer et stykke væk fra krisecenteret.

• Offentlig transport: Bruger du et rejsekort til at tage offentlig transport til krisecenteret skal du være opmærksom på, om personer, der ikke bør vide hvor du tager hen (for eksempel voldsudøver) har adgang til dit rejsekort.

• Lift: Får du et lift til krisecenteret, anbefaler vi, at det er en du stoler på og som ikke fortæller uvedkommende hvor du befinder dig.

Digital sikkerhed

Har du mistanke om, at voldsudøver eller andre personer, der er knyttet til voldsudøver, har adgang til for eksempel din telefon, tablet, computer, profiler på sociale medier eller lignede, så anbefaler vi, følgende:

• Slå lokalitetstjenester fra på alle apps. For at være helt sikker, kan du slette alle de apps, der kan have adgang til telefonens GPS. Du kan også nulstille din telefon. Dette gør du, på en iPhone, ved at gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> vælg  “Nulstil alle indstillinger”.

• Hvis du ved, at du bliver sporet, så efterlad din telefon derhjemme eller sluk telefonen.

• Husk også alle dine børns telefoner, tablets, computere og samtlige sociale medier

Hævekort, mobilepay og NemId

Hvis du har brug for at hæve penge inden du tager til krisecenteret, råder vi dig til at gøre det hjemmefra i nærheden af din bopæl. Hvis det ikke er muligt at gøre inden afgang, så gør det helst så langt fra krisecenteret som muligt. Hvis du har mistanke om, at uvedkommende har adgang til din mobilepay eller dit Nem-ID, så gør ikke brug af dem på vej til krisecenteret. Når du bor på krisecenteret, kan du få hjælp til at få et nyt Nem-ID, mobilepay og hævekort.

Sociale medier

Vi anbefaler, at du ikke gør brug af sociale medier, når du er på vej til krisecenteret eller er ankommet, da der er ofte GPS eller lokalitetstjenester slået til på sociale medier apps Skift dine password på dine soiale medier og tilpas dine privatlivsindstillinger og blokér uvedkommende fra dine sociale medier. Vær opmærksom på ikke at dele din lokation eller billeder, der kan indikere hvor du opholder dig.

Slette søgehistorik

 Vores anbefaling er, at du er forsigtig når du bruger din computer i forhold til at søge på hjemmesider relateret til krisecentre og vold, da voldsudøver kan have adgang til den. Sørg for at slette søgehistorikken efter brug.

Vores anbefaling er, at du er forsigtig når du bruger din computer i forhold til at søge på hjemmesider relateret til krisecentre og vold, da voldsudøver kan have adgang til den. Sørg for at slette søgehistorikken efter brug.

Her finder du en guide til hvordan du sletter historikken på computer, telefon og tablet 
Slet din historik for øget sikkerhed og privatliv NordVPN

Translate »