Bernstorfflund Allé 70 2920 Charlottenlund
+45 69162666
kontakt@clkc.dk

For pårørende

For pårørende

Som pårørende til en voldsramt eller vidne til vold kan det være svært at finde ud af, hvad man kan gøre for at hjælpe og måske også hjælpe vedkommende på krisecenter. Hvis du er pårørende til en voldsramt, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: 69 16 26 66.

Det kan være svært at komme ud af det voldeligt forhold, men støtten fra ens omgivelser kan hjælpe en på rette vej. Hvis du har mistanke om, at en du kender, er udsat for vold, kan det være en god idé at turde spørge ind til det. Vær forberedt på, at det er ikke sikkert, at den voldsramte er klar til at snakke om det. Der kan være lang vej for den voldsramte før, hun er parat til at bryde med volden, men du kan gøre det klart for hende, at du er til rådighed. Vi hører fra mange kvinder, at det ikke hjælper at høre sætninger som: ”hvorfor går du ikke bare!?”, ”kan du ikke se hvad han gør ved dig!?”. Det kan derimod være en hjælp at få støtte ved for eksempel at ens omgivelser siger: ”jeg forstår godt det er svært”, ”jeg er bekymret for dig”, ”jeg vil gerne hjælpe dig”, ”skal vi prøve at kontakte et krisecenter sammen?” osv.

Du kan som pårørende ringe til Charlottenlund Krisecenter for at få vejledning i forhold til den konkrete situation. Det kan være en stor hjælp for den voldsudsatte hvis du har mulighed for at være en tryg støtte, når hun skal kontakte krisecenteret. Du kan for eksempel hjælpe den voldsudsatte med at ringe til krisecenteret og tage med til samtale på krisecenteret, hvis det bliver aktuelt.

Læs mere om at være pårørende til en voldsudsat her Kender du en voldsudsat? (danner.dk).
Hvis du har mistanke om eller er vidne til voldsom fysisk vold, skal du kontakte politiet. Hvis du har mistanke om, at der er børn, der lever i en voldelig eller på anden vis dysfunktionel familie, kan/skal du lave en underretning til kommunen.

Translate »